NOS NieuwsAangepast

Opstootje Deventer om Martijn-lid

Bij de Parkzicht-flat in Deventer verzamelden zich gisteravond ongeveer 200 mensen. Zij waren in de veronderstelling dat voormalig bestuurslid Marthijn Uittenbogaard van pedofielenvereniging Martijn in de flat zou wonen. Ze wilden hem de flat uitjagen.

Een flatbewoner vertelde dat enkele buren hem gezien hadden in de lift. De demonstranten hingen posters op en eisten dat Uittenbogaard zou vertrekken uit Deventer.

IJssalon

Een dag eerder was Uittenbogaard in Deventer herkend door een groep jongeren die hem vervolgens belaagden. Hij vluchtte naar een restaurant en moest daar door de politie ontzet worden. Donderdagmiddag gebeurde dat nogmaals nadat hij in een ijssalon herkend was.

Gisteravond was Uittenbogaard naar eigen zeggen helemaal niet meer in Deventer. Volgens RTV Oost liet hij in een telefonische reactie weten dat hij niet meer in de stad was en ook niet van plan is ooit naar Deventer te verhuizen.

Facebookpagina

Dat werd door de politie bevestigd. Die verwijderde posters en overtuigde de aanwezigen dat de ex-bestuursvoorzitter van Martijn niet in de stad woont of verblijft. Rond een uur vannacht was het weer rustig rond de flat. De politie blijft de situatie in de gaten houden.

Toch heeft niet iedereen die boodschap begrepen, want de gisteren geopende Facebookpagina 'Weg met Martijn uit Deventer' krijgt nog steeds nieuwe 'likes'. Inmiddels zijn dat er meer dan 1600.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl