NOS NieuwsAangepast

'Budget Bejaardenhuis' is verzinsel

Het nieuwe Budget Bejaardenhuis, een goedkoop onderkomen voor ouderen in de Koepelgevangenis in Breda, is een verzinsel van pensioenverzekeraar Delta Lloyd. De verzekeraar presenteerde het gefantaseerde project om mensen "wakker te schudden" en hun pensioenopbouw te checken.

Verschillende media berichtten deze week dat ondernemer Aad Ouborg het gevangeniscomplex, dat over drie jaar leeg komt te staan, wil verbouwen in een goedkoop bejaardenhuis. Belangstellenden konden zich melden bij een speciale website.

De woordvoerder achter het Budget Bejaardenhuis liet eerder deze week desgevraagd weten dat het "absoluut niet om een grap ging". Hij zei dat er al gesprekken waren geweest met de gemeente Breda en dat er al een hoop enthousiaste reacties van ouderen waren binnengekomen.

Delta Lloyd noemt vandaag het in scène gezette project een "prikkelende manier om te laten zien wat er kan gebeuren als mensen hun pensioen niet goed hebben geregeld". De verzekeraar neemt contact op met de mensen die zich voor het 'bejaardenhuis' hebben aangemeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl