NOS NieuwsAangepast

Privacyzorgen over Google Glass

Privacywaakhonden over de hele wereld zijn niet tevreden met het privacybeleid rond Google Glass. Ze eisen meer uitleg van Google, maar vooralsnog gaat het bedrijf daar niet op in.

Google werkt al jaren aan een computerbril die volgend jaar op de markt moet komen. De eerste testversies zijn inmiddels in gebruik. In Nederland hebben drie mensen een Google Glass, waarmee ze kunnen bellen, internetten en foto's maken.

Gezichtsherkenning

Volgens Jacob Kohnstamm, voorzitter van het College Bescherming Persoonsgegevens, heeft Google niet voldoende duidelijk gemaakt wat er gebeurt met de gegevens die via Google Glass worden verzameld.

"We vinden het ook beangstigend dat Google zegt dat gezichtsherkenning nóg niet op Google Glass zit. Dat betekent dus dat het er na enige tijd wel op komt te zitten. Het gevolg is dat je niet meer onbespied over straat kunt."

Niet adequaat

Kohnstamm heeft samen met andere privacywaakhonden Google om meer duidelijkheid gevraagd. Het internetbedrijf heeft daarop geantwoord, maar volgens Kohnstamm blijven er te veel vragen over. Het verzoek om meer uitleg van Google is nog niet beantwoord.

Volgens het College Bescherming Persoonsgegevens is het niet de eerste keer dat Google niet adequaat reageert op hun verzoeken. "We hebben bij Google altijd het gevoel te maken te hebben met een recidivist. Iemand die wel vaker de privacyproblemen terzijde legt om snel met technologie en innovatie op de markt te komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl