Griekenland heeft in 2014 inderdaad mogelijk opnieuw financiële hulp nodig. Dat heeft de Griekse minister van Financiën gezegd in de krant Proto Thema.

Het zou deze keer gaan om een kleiner bedrag van zo'n 10 miljard euro. De minister zei erbij dat Griekenland deze keer geen opgelegde bezuinigingsmaatregelen accepteert.

Opheldering

Eerder deze week zei minister Dijsselbloem al dat Griekenland mogelijk meer geld nodig heeft. De oppositiepartijen eisten opheldering van de minister. Een jaar eerder had hij nog in een debat gezegd dat er misschien wel voldoende steun was gegeven aan Griekenland.

Volgens Dijsselbloem wordt stap voor stap bekeken hoe het gaat en of Griekenland zich aan de afspraken houdt. Als dat niet gebeurt, verlenen de eurolanden volgens Dijsselbloem geen extra steun.

240 miljard

Het huidige hulpprogramma loopt volgend jaar af. Griekenland heeft dan 240 miljard euro gekregen. Er blijft dan naar verwachting een gat van zo'n 11 miljard euro open op de begroting.

De eurolanden hebben in een eerder stadium al gezegd dat ze Griekenland zullen bijstaan tot het land zichzelf weer kan redden.

STER reclame