NOS NieuwsAangepast

Gestolen fiets terug via Marktplaats

Een 33-jarige vrouw uit het Brabantse Oisterwijk heeft haar gestolen fiets via Marktplaats weer teruggekregen. Dat meldt de politie.

De fiets was vorige week gestolen uit een fietsenstalling in Tilburg. Enkele dagen later dook de Gazelle ineens op Marktplaats op, waarna de eigenaresse aangifte deed van diefstal. Ook maakte ze een afspraak met de verkoper.

Een 15-jarige jongen uit Tilburg vroeg 150 euro voor de tweewieler. De vrouw zei dat ze de fiets eerst even wilde uitproberen en maakte een proefritje. Korte tijd later kwam ze terug, maar ditmaal in gezelschap van de politie.

Framenummer

Aan de hand van onder meer het framenummer van de fiets, het merk en de kleur, kon de politie vaststellen dat het inderdaad de fiets was van de vrouw uit Oisterwijk. Zij kon haar Gazelle mee naar huis nemen, maar de jonge Tilburger moest mee naar het bureau.

De tiener bleek twee lopers bij zich te hebben, die hij volgens een politiewoordvoerder waarschijnlijk op internet heeft gekocht. Tegen de Tilburger is proces-verbaal opgemaakt en zijn ouders zijn geïnformeerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl