NOS NieuwsAangepast

GB: Assad achter gifgasaanval

De Britse minister van Buitenlandse Zaken William Hague denkt dat de aanval in Damascus van eerder deze week vrijwel zeker een chemische aanval was. Hague gaat ervan uit dat troepen van president Assad erachter zitten.

In een complot van de oppositie gelooft de Britse minister niet. "De kans dat dat het geval is, is nihil. We denken dat er sprake was van een chemische aanval door het Assad-regime", zegt Hague.

Geen toegang

Hague wil dat VN-inspecteurs toegang krijgen tot de wijk waar de aanval was. Hij krijgt de indruk dat het regime van Assad "iets te verbergen" heeft. "Waarom zou je de VN-inspecteurs anders geen toegang verlenen?"

Vandaag schaarde Rusland zich achter een onderzoek naar de aanval die in de nacht van dinsdag op woensdag werd uitgevoerd in de wijk Ghouta. Later zei het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken dat de opstandelingen een onderzoek dwarsbomen; ze zouden de veiligheid van de VN-inspecteurs niet willen garanderen.

Opstandelingen zeggen dat ze proberen om monsters naar de inspecteurs te brengen. Het gaat om haar-, huid- en bloedmonsters.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl