Een week na de vondst van een wolf in Luttelgeest, begin juli, is op een andere plek in Nederland mogelijk nog een wolf gesignaleerd. Die zou een kalf hebben aangevallen.

Wim Tegels, die bekend staat als wolvenkenner, heeft dat voorval gemeld aan het blad De Boerderij. Hij baseert zich op foto's van een veehouder die anoniem wil blijven.

Tegels leidt uit de verwondingen af dat ze "kenmerken hebben die typisch zijn voor een wolvenaanval." Zo waren ingewanden uit het dier getrokken en er is een poot weg.

De wolvenkenner durft niet met zekerheid zeggen of het kalf door een wolf is aangevallen. De boer heeft geen aangifte gedaan en er is geen officieel onderzoek geweest.

Faunafonds

Op 4 juli is in Luttelgeest, in de Noordoostpolder, een doodgereden wolf gevonden. In het najaar van 2011 waren er berichten van ooggetuigen die een wolf in de buurt van Duiven, in Gelderland, hadden gezien. Tegels denkt, op basis van deze meldingen, dat er inmiddels meer wolven zijn in Nederland.

Hij hoopt dat veehouders aanvallen op hun dieren zo snel mogelijk melden bij het Faunafonds. Deze organisatie houdt zich bezig met het vergoeden van schade die is aangericht door beschermde diersoorten. Het fonds kan na zo'n melding meteen onderzoek doen.

STER reclame