NOS NieuwsAangepast

Toch Nederlanders naar Egypte

Vanaf Schiphol zijn vandaag toch enkele tientallen Nederlanders naar de toeristengebieden in Egypte vertrokken. Onder meer luchtvaartmaatschappij Transavia biedt mensen de mogelijkheid om naar het land te vliegen. Vanmiddag vertrok een toestel van die maatschappij naar Hurghada aan de Rode Zee met 26 passagiers aan boord. Vanochtend meldde een medewerker van de incheckbalie al dat het "nog best druk" was.

De meeste reisorganisaties brengen vanwege het nieuwe reisadvies nauwelijks nog Nederlandse vakantiegangers naar Egypte. Onder meer de touroperators Thomas Cook en Corendon laten lege vliegtuigen vertrekken vanaf Schiphol om mensen op te halen van wie de vakantie is afgelopen.

Aangescherpt reisadvies

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gisteren het reisadvies voor het land aangescherpt. Reizen naar het grootste deel van Egypte werd al ontraden, nu wordt ook afgeraden om niet-essentiële reizen te maken naar resorts aan de Rode Zee en de Golf van Akaba. Een negatief reisadvies is er niet.

Een woordvoerder van de ANVR zei vanochtend al dat reisadvies voor Egypte van het ministerie van Buitenlandse Zaken "onduidelijkheid schept". Mensen zouden nu niet weten waar ze aan toe zijn.

Buitenlandse Zaken zegt dat het reisadvies is aangescherpt omdat de situatie in Egypte ongewis blijft en de zorgen toenemen. Het reisadvies voor de resorts is uit voorzorg aangescherpt. Daar is een verhoogd veiligheidsrisico, maar nog steeds beduidend lager dan in andere delen van Egypte, zegt het ministerie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl