NOS NieuwsAangepast

ANWB: 800 reacties A15-oproep

De ANWB heeft ongeveer 800 reacties gekregen over onveilige situaties op de A15. De bond vroeg automobilisten om hun ervaringen te delen, zodat de situatie op de snelweg kan worden verbeterd. Dit jaar zijn er zeker elf ongelukken gebeurd op het deel dat in Gelderland ligt.

Guido van Woerkom, directeur van de ANWB, zei in het NOS Radio 1 Journaal dat de weg aan het einde van zijn levensfase is. "Het is een saaie weg die onderhoud nodig heeft."

Drukker

Doordat de toevoerwegen vanaf de A2 en A50 zijn verbeterd, is het drukker geworden op de A15. "De capaciteit van de weg is maximaal, daardoor krijg je allerlei conflicten met weggebruikers", legt Van Woerkom uit. "Dat zorgt al snel voor ongelukken."

Op korte korte termijn kan het probleem opgelost worden door de belijning van invoegstroken door te trekken. Van Woerkom zegt dat automobilisten dan minder snel invoegen. "Ze hebben anders nog niet voldoende snelheid. Het verkeer dat al op de weg zit, moet dan remmen."

Spookfiles

Ook noemt hij het plaatsen van matrixborden als oplossing, omdat die waarschuwen voor spookfiles. Daarnaast vraagt de ANWB-directeur zich af of het snelheidsverschil tussen de linker en rechter rijbaan niet te groot is. "Op de rechterbaan rijden vrachtwagens 80, terwijl op de linkerbaan automobilisten 130 mogen."

Uiteindelijk zal de ANWB zijn aanbevelingen doorgeven aan Rijkswaterstaat, zodat die de verbeteringen kan doorvoeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl