NOS NieuwsAangepast

Israël beïnvloedt online debatten

De Israëlische regering is van plan om pro-Israëlische groepen en individuen in te zetten om het land op de sociale media te verdedigen. Dat melden verscheidene Israëlische media.

De overheid wil op een gecoördineerde manier mensen en groeperingen inzetten om het land en het regeringsbeleid online te verdedigen. Zo wil ze studenten beurzen geven om pro-Israëlische berichten op internet te zetten. Zij hoeven daarbij niet bekend te maken dat ze betaald worden door de overheid.

De regering wil ook buitenlandse aanhangers inzetten om het debat in de voor Israël juiste richting te krijgen.

Recht om in Israël te zijn

Parlementariër Dov Lipman benadrukt het belang van de maatregelen tegenover de Jerusalem Post: "We moeten met vereende krachten uitleggen waarom we het recht hebben om in Israël te zijn. Alleen zo kunnen we oproepen voor sancties, desinvesteringen en boycots tegengaan."

Een ambtenaar zei tegen de krant: "We zorgen dat onze informatie breed op internet verspreid wordt. We moeten reageren op negatieve verhalen, en we moeten positieve boodschappen verspreiden." Hij noemt het plan een revolutionaire vorm van publieke diplomatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl