NOS NieuwsAangepast

Belgen boos over grenscoffeeshops

De burgemeesters van Voeren, Riemst en Lanaken zijn boos over het besluit dat Maastricht drie coffeeshops naar een bedrijventerrein bij de Belgische grens mag verplaatsen.

Burgemeester Broers van Voeren dreigt zelfs de grens dicht te gooien. Volgens hem staat de Europese regelgeving dat toe in geval van riskante activiteiten. "Ik kan alle voertuigen die van Maastricht terugkeren aan controles onderwerpen."

"Ik ben bijzonder kwaad", zei Broers verder tegen de VRT. "Ik ga met mijn collega-burgemeesters overleggen hoe we de stad Maastricht met haar eigen probleem kunnen opzadelen."

Juridische stappen

Ook de burgemeesters van de andere gemeenten zijn niet blij met de uitspraak van de Raad van State van vanochtend. Ze zeiden tegen de Limburgse omroep L1 dat ze kijken of er nog juridische stappen mogelijk zijn.

Over de verhuizing is al jaren een strijd gaande tussen Maastricht en de drie Belgische gemeenten. De Raad van State stelde Maastricht in het gelijk, omdat Voeren, Riemst en Lanaken op te grote afstand liggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl