NOS NieuwsAangepast

NVM Groningen: Kamp voorbarig

Het is nu nog niet vast te stellen of de waarde van de woningen in Noord-Groningen extra is gedaald als gevolg van de aardbevingen in het gebied. Dat zegt de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) in Groningen, Jan Palland, tegen de NOS.

Vorige maand zei minister Kamp van Economische Zaken dat uit onderzoek was gebleken dat er geen sprake was van een "significante" waardedaling, maar volgens Palland zijn er het afgelopen jaar te weinig huizen verkocht om te kunnen vaststellen of de huizenprijzen in Noord-Groningen door de bevingen sterker gedaald zijn dan in vergelijkbare gebieden in Nederland.

Negatief imago

Volgens de NVM-voorzitter is wel duidelijk dat de aardbevingen zorgen voor een negatief imago. Hij pleit er daarom voor dat de overheid, net als bijvoorbeeld in Noorwegen, een flink deel van de aardgasopbrengsten voor Noord-Groningen reserveert om de geleden schade te vergoeden.

Op 16 augustus is het precies een jaar geleden dat de Groningse regio getroffen werd door de zwaarste aardbeving tot nu toe. In het gebied waar aardgas gewonnen wordt trilde de bodem met een kracht van 3,6 op de schaal van Richter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl