NOS NieuwsAangepast

14 flats Arnhem onbewoonbaar

Veertien van de 138 woningen in een flatgebouw in Arnhem zijn voorlopig onbewoonbaar door een gasexplosie in een van de flats vanochtend. Dat blijkt uit een inventarisatie van woningcorporatie Volkshuisvesting Arnhem. Voor de bewoners van de getroffen flats wordt vervangende woonruimte geregeld.

Van de veertien beschadigde woningen is tweederde over een paar weken weer bewoonbaar, zegt plaatsvervangend directeur Berry Kessels van de Arnhemse woningcorporatie. Het gaat in de meeste gevallen om deuren en kozijnen die ontzet zijn. De schade aan eenderde van de woningen is zo groot, dat ze de komende maanden onbewoonbaar zijn.

Volkshuisvesting Arnhem denkt dat de bewoners van 124 woningen vandaag weer naar huis kunnen. Het zijn vooral woningen op de hoger gelegen verdiepingen. Glaszetters zijn vandaag de hele dag bezig om gesprongen ramen te vervangen.

"Zelfmoord"

Naar de oorzaak van de gasontploffing van vanochtend wordt onderzoek gedaan. Eén vrouw kwam bij de ontploffing om het leven. Bewoners van de flat zeggen dat de vrouw de ontploffing zelf heeft veroorzaakt en zelfmoord wilde plegen.

Volgens plaatsvervangend directeur Berry Kessels van Volkshuisvesting Arnhem zijn er in het verleden klachten geweest over de vrouw, maar weet hij niet precies waar die klachten over gingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl