NOS NieuwsAangepast

Taakstraf De Roy van Zuydewijn

Edwin de Roy van Zuydewijn heeft een taakstraf van 100 uur gekregen van de rechtbank in Amsterdam. Die vindt dat de ex-echtgenoot van prinses Margarita schuldig is aan het opmaken van een valse factuur van 238.000 gulden (108.000 euro).

De Roy van Zuydewijn gaat in beroep. Volgens zijn advocaat is hij onterecht veroordeeld.

Als De Roy van Zuydewijn, die niet bij de uitspraak aanwezig was, de werkstraf niet uitvoert, dan moet hij 50 dagen in de cel in. Het vonnis valt lager uit dan de eis van het Openbaar Ministerie. Dat wilde dat de Roy van Zuydewijn een werkstraf van 240 uur en 4 maanden voorwaardelijke celstraf zou krijgen.

Brochure

De rechtbank stelt dat De Roy van Zuydewijn zelf de factuur heeft opgesteld en dat vaststaat dat er nooit werkzaamheden tegenover hebben gestaan.

Zijn advocaat zegt dat het ook mogelijk was dat een zakelijk partner van De Roy van Zuydewijn de factuur heeft gemaakt, maar de rechtbank vindt dat dat niet klopt. Het geld ging namelijk naar een rekening waar De Roy van Zuydewijn de enige gemachtigde van was.

In de factuur stonden werkzaamheden in verband met een brochure voor bouwproject Solaris. De Roy van Zuydewijn zou daar tekstaanpassingen aan hebben gedaan en een vertaling hebben gemaakt, maar dat is nooit gebeurd zegt de rechtbank.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl