Premier Rutte komt vandaag vervroegd terug van vakantie in verband met het overlijden van prins Friso. Gisteren betuigde Rutte al zijn medeleven vanaf zijn vakantie-adres in het buitenland. Hij noemde het heengaan van de prins intens verdrietig.

Delft

Het is nog niet bekend waar en wanneer Friso wordt begraven. Mogelijk komt daar vandaag duidelijkheid over. Als mogelijke locatie voor de uitvaart wordt de Oude Kerk in Delft genoemd. Daar trouwden Friso en zijn vrouw Mabel in 2004. De Nieuwe Kerk, waar de grafkelder is van de koninklijke familie, wordt op dit moment gerestaureerd.

Voor de uitvaart wordt Friso vermoedelijk een aantal dagen opgebaard in een rouwkamer op Huis ten Bosch of op Paleis Noordeinde.

Huis ten Bosch

overleed gistermorgen

het ski-ongeluk

Koning Willem-Alexander kwam met zijn gezin gisteravond aan op Huis ten Bosch. Hij had na het toch nog onverwachte overlijden van zijn broer zijn vakantie in Griekenland afgebroken. Mabel en prinses Beatrix waren al de hele dag op Huis ten Bosch.

Condoleances

Het online condoleanceregister voor de prins was rond 03.00 uur door bijna 13.000 mensen getekend. Ook op de website van het Koninklijk Huis staat een register. Een selectie van 150 condoleances is gepubliceerd.

STER reclame