NOS NieuwsAangepast

Prins Friso op paleis overleden

Op Paleis Huis ten Bosch is vanmorgen prins Friso overleden. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Johan Friso Bernhard Christiaan David, Prins van Oranje Nassau, Jonkheer van Amsberg is 44 jaar geworden.

Volgens de RVD is de prins overleden aan complicaties die zijn opgetreden na een hersenbeschadiging die het gevolg was van zuurstoftekort bij zijn ski-ongeluk in Lech op 17 februari 2012.

Terug van vakantie

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima komen in verband met het overlijden van Friso terug van hun vakantie in Griekenland.

Waar prinses Beatrix op dit moment is, heeft de RVD niet bekendgemaakt.

Londen

Na dat ongeluk werd hij behandeld op de intensive care van het Landeskrankenhaus in Innsbruck. Begin maart werd de prins overgebracht naar het Wellington ziekenhuis in Londen, de woonplaats van van de prins en zijn vrouw prinses Mabel.

In de medische bulletins werd vermeld dat Friso "tekenen van zeer gering bewustzijn" vertoonde. In die toestand hebben zich verder geen veranderingen voorgedaan. Begin juli 2013 werd hij overgebracht naar Paleis Huis ten Bosch.

Prinses Mabel

Prinses Mabel vierde gisteren nog haar 45ste verjaardag aan het ziekbed van haar man.

In het communiqué staat verder dat de koninklijke familie iedereen bedankt voor de uitstekende en toegewijde verzorging van de prins.

Volgens bronnen komt het overlijden van de prins onverwacht voor de koninklijke familie. Zijn broer, koning Willem-Alexander, was net op vakantie gegaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl