NOS NieuwsAangepast

Zeilboot overvaren in Zeeland

Een zeilboot op het Kanaal door Zuid-Beveland is bij Wemeldinge door een tanker overvaren. Aan boord van de boot waren vier mensen, zegt de Veiligheidsregio Zeeland. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt.

Zeker één persoon is uit het water gehaald. Het is niet bekend hoe het met het slachtoffer gaat.

Duikteams

Naar de overige opvarenden wordt gezocht door duikteams. Ook een helikopter met sonar-apparatuur is ingezet bij de zoekactie.

De zeilboot zit door de botsing vast aan de gastanker, die midden in het kanaal ligt. Het gaat om een Duits schip, dat op weg was naar Antwerpen.

Het Kanaal door Zuid-Beveland wordt door veel plezierboten bevaren. Het ongeluk gebeurde bij een brug waar de zeilboten moeten wachten voor ze verder kunnen varen.

Onder water

Omroep Zeeland-verslaggever Mark Rijk zegt dat de zeilboot onder water ligt en vanaf de kant niet te zien is. Volgens hem komen aanvaringen in Zeeland nauwelijks voor. "Ik woon heel mijn leven in Zeeland en een boot die een andere boot overvaart komt bijna nooit voor. Ik heb er nooit van gehoord", zei Rijk in het Radio 1-Journaal.

Afgelopen juni kwam een echtpaar om het leven toen hun plezierjacht op het Prinses Margrietkanaal bij Grou (Friesland) in botsing kwam met een vrachtschip.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl