Zangeres Eydie Gormé overleden

Aangepast

In een ziekenhuis in Las Vegas is de Amerikaanse zangeres Eydie Gormé overleden. Ze was 84 jaar.

Gormé groeide op in New York als dochter van joodse immigranten uit het Middellandse Zeegebied. Daardoor sprak ze naast Engels ook vloeiend Spaans en Ladino, ofwel joods-Spaans.

Ze zong in big bands. Daarnaast trad ze solo op en zong ze duetten met Steve Lawrence, met wie ze later trouwde. Ze brak in 1953 door bij het grote publiek in Amerika toen ze vaste medewerker werd van een tv-show.

Grootste hit

In 1963 had Eydie Gormé haar grootste hit met 'Blame it on the Bossa Nova', waarvan in de VS meer dan een miljoen singles werden verkocht. Ze maakte daarna nog tientallen singles, maar drong nooit meer door tot de top van de Amerikaanse hitparades.

Ze had wel grote successen in Latijns-Amerika met Spaanstalige hits, vooral het nummer 'Amor', die ze maakte met het trio Los Panchos.

Haar echtgenoot zegt in een verklaring: "Eydie is meer dan 55 jaar mijn partner geweest op het podium en in het leven. Ik werd verliefd op haar op het moment dat ik haar zag, en nog verliefder toen ik haar hoorde zingen. Mijn persoonlijke verlies is onvoorstelbaar, en de wereld heeft een van de grootste popzangeressen aller tijden verloren."

STER Reclame