De piloot die vrijdag met zijn vliegtuigje neerstortte in een woonwijk in de Amerikaanse staat Connecticut, was een voormalige bestuurder van Microsoft. De 54-jarige Bill Henningsgaard kwam samen met zijn 17-jarige zoon om het leven. Vader en zoon waren bezig met een tour langs topuniversiteiten. Ze hadden net de Yale Universiteit bezocht.

Vrijdag werd gemeld dat bij het ongeluk drie doden waren gevallen: de piloot en twee jongens van 1 en 13, die met hun moeder thuis waren. Naar nu blijkt is ook de zoon van Henningsgaard om het leven gekomen.

Noodlanding

Henningsgaard wijdde zich de laatste tijd aan liefdadigheid en aan vliegen, wat zijn grote hobby was. Hij was al eens bijna verongelukt. In 2009 viel zijn motor uit toen hij met zijn moeder naar Seattle vloog. Hij wist toen een noodlanding te maken op de Columbia-rivier.

De oorzaak van het ongeluk van vrijdag is nog niet bekend. Het vliegtuig vloog op zijn kop tegen twee huizen aan; de ene vleugel raakte het huis met de twee jongens, de andere raakte een ander huis. Volgens onderzoekers wijst niets erop dat er iets mis was met het vliegtuig. Ook had de piloot geen alarm geslagen.

STER reclame