NOS NieuwsAangepast

Rus schrijft eigen creditcardregels

De kleine lettertjes van een creditcardcontract pakken gunstig uit voor een Russische man. De man had stiekem de voorwaarden in het standaardcontract aangepast en de bank accepteerde die zonder verdere controle. Een rechter oordeelt nu dat de bank de aangepaste voorwaarden moet nakomen.

De man kreeg in 2008 ongevraagd een aanbod voor een creditcard. Boos dat de bank adverteerde met 12 procent rente, maar in de kleine lettertjes uitlegde dat de rente op jaarbasis 45 procent was, besloot de man het contract iets aan te passen.

In de nieuwe versie van het contract verviel de rente volledig en kreeg de man een onbeperkte bestedingslimiet. Ook voegde hij een boete toe van 3 miljoen roebel als de bank de voorwaarden zou aanpassen en 6 miljoen roebel als de creditcard zou worden ingetrokken.

Beter opletten

Ondanks de gunstige voorwaarden besteedde de man slechts een kleine duizend euro met de kaart. Toen de bank hem voor de rechter daagde om betaling af te dwingen, diende hij een tegenclaim in op basis van het aangepaste contract.

De rechter oordeelde dat de bank beter had moeten opletten bij het contract en keurde de aangepaste versie goed. Een oordeel over de schadevergoeding voor de man volgt in september.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl