"Verdwenen chirurg op St. Maarten"

Aangepast

Een Nederlandse chirurg die verdacht wordt van fatale fouten, is aan de slag gegaan in Sint Maarten. De website van Today, een krant op Sint Maarten, blijkt op 17 mei melding te hebben gemaakt van de aanstelling van chirurg Robert Muller bij het Medisch Centrum van Sint Maarten (SMMC).

Chirurg Muller heeft volgens de Nederlandse Inspectie voor de Gezondheidszorg ernstige fouten gemaakt in de periode dat hij opereerde in het Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen. De zaak kwam aan het rollen toen een van zijn patiƫnten in maart 2012 na de operatie overleed.

Zijn betrokkenheid bij andere sterfgevallen wordt nog onderzocht. Muller bleek complexe vaatoperaties uit te voeren, die hij als algemeen chirurg niet mocht doen. Na de ophef rond zijn handelen was de chirurg spoorloos.

Frankrijk

De directeur van het ziekenhuis op Sint Maarten, Kees Klarenbeek, heeft tegenover het Dagblad van het Noorden verklaard dat Muller Sint Maarten inmiddels weer heeft verlaten. Hij zou een baan in Frankrijk hebben gevonden.

Begin augustus heeft de Inspectie de chirurg via diens advocaat laten weten dat hij geen complexe chirurgische vaatingrepen meer mag uitvoeren. Op Sint Maarten heeft Muller volgens zijn werkgever alleen als algemeen chirurg gewerkt.

STER Reclame