Moeizame zege Roda op Cambuur

Roda JC heeft een 2-0 zege geboekt op Cambuur Leeuwarden, dat na een goede tweede helft wel een puntje had verdiend.

Roda begon sterk en bracht de bezoekers al snel aan het wankelen. Cambuur bleef een treffer nog bespaard, toen Krisztián Németh op behendige wijze doelman Leonard Nienhuis omspeelde, maar de bal voorlangs schoof. Vijf minuten later schoot de Hongaar van dichtbij wel raak na een ongelukkige verdedigende actie van Lucas Bijker en was de meer dan verdiende voorsprong een feit.

Cambuur deed het na de rust beter. Het zocht de aanval en zorgde ook voor gevaar, al bleven grote kansen daarbij uit. De Friese druk nam wel toe en de 1-1 hing in de lucht. Uiteindelijk verdwenen bij Cambuur de krachten en kort voor tijd maakte de vrijstaande Mitchell Donald de 2-0.