NOS NieuwsAangepast

Griekse hotels een stuk duurder

Een hotelvakantie in Griekenland is deze zomer duurder dan de afgelopen twee jaar. Uit cijfers van vergelijkingssite Trivago blijkt dat een hotelovernachting in augustus gemiddeld 131 euro kost. Vorig jaar was dat nog 119 euro.

Volgens een woordvoerder van de site is dat opmerkelijk, omdat de prijzen in mei van dit jaar nog een stuk lager waren dan in 2011 en 2012. Dit jaar kostte een hotelovernachting in mei 78 euro. In 2012 was dat gemiddeld 92 euro.

Dat de prijzen in augustus zo sterk zijn gestegen, duidt er volgens Trivago op dat de toerist Griekenland weer weet te vinden en dat de hotels er vertrouwen in hebben dat de toeristen toch wel komen.

Onrust en boosheid

Op het dieptepunt van de financiële crisis zat ook de toerismebranche in Griekenland een tijdje in zwaar weer. Toeristen meden Griekenland vanwege de onrust in het land en de boosheid onder Grieken over de Europese landen die de bezuinigingen afdwongen. In die periode werden de hotelprijzen flink verlaagd in de hoop toeristen naar het land te trekken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl