NOS NieuwsAangepast

Lichaam Grou van vermist meisje

De politie heeft in de haven van Grou in Friesland het lichaam gevonden van een 17-jarig meisje dat sinds donderdagmorgen werd vermist. Het lichaam is door een sonarboot van de politie in de haven gevonden. De politie gaat op dit moment niet uit van een misdrijf.

Het meisje uit Utrecht werd 's ochtends door vriendinnen als vermist opgegeven bij de politie. Ze sliep met vriendinnen op een zeilboot in de haven van Grou. In de nacht van woensdag op donderdag was ze met een groep jongeren op een plezierjacht zo'n 500 meter van hun ligplaats.

Daar is ze rond 04.00 uur vertrokken om naar haar eigen boot te lopen. Halverwege die route heeft iemand haar nog gezien, maar daarna ontbrak ieder spoor.

Zoekactie

Na de melding begon de politie een grote zoekactie om en rond de haven van Grou. Alle boten in de buurt van de plek waar ze voor het laatst gezien was, werden door de politie geregistreerd.

Ook werden alle opvarenden ondervraagd. Het scheepvaartverkeer rond de havenkom van Grou werd stilgelegd.

Sonarboot

De politie liet 's avonds alle boten uit de Hellinghaven uitvaren, zodat een sonarboot onderzoek kon doen. Rond 19.30 uur vonden agenten met de sonarboot het lichaam van het meisje in de haven.

Vanwege de Sneekweek en een feest woensdagavond in het havenplaatsje zijn er veel vaartuigen in en om Grou aanwezig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl