NOS NieuwsAangepast

Extra toezicht bij Haarrijnseplas

Bij de Haarrijnseplas in Utrecht komen extra toezichthouders. De politie, gemeente en justitie hebben dat besloten omdat een groep jongeren de afgelopen tijd overlast heeft veroorzaakt. Gisteravond werden elf jongeren opgepakt vanwege een vechtpartij bij de recreatieplas.

Er komen vier extra strandwachten en zes à acht agenten om de situatie bij de plas in de gaten te houden. Ook krijgt de groep die overlast veroorzaakte een gebiedsverbod. Ze mogen voorlopig niet meer bij de Haarrijnseplas komen.

Het gaat om een groep jongeren die uit de omgeving komen en tussen de 17 en 21 jaar oud zijn.

Telefoon

Volgens RTV Utrecht waren er gisteren twee groepen die elkaar uitdaagden; een groep Marokkaanse jongens en Nederlanders meisjes tegenover een groep Antilliaanse en Surinaamse jongens met Nederlandse meisjes. Dat zou uit de hand zijn gelopen toen een jongen van een meisje een telefoon afpakte.

Op die ruzie werden de jongeren aangesproken door de politie, maar ze luisterden niet. De politie besloot een aantal jongeren aan te houden, maar zij verzetten zich hevig. Er werd met stenen en flessen gegooid en de politie gebruikte pepperspray.

Incidenten

Vorige week was er ook een vechtpartij waarbij de groep jongeren betrokken was.

De plas is sinds 2009 open. Sindsdien waren er soms incidenten, maar die bleven vaak klein. Een woordvoerder van de gemeente zegt dat het incident van gisteren wel het heftigste was sinds de opening van de recreatieplas.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl