Muzikant George Duke overleden

Aangepast

Componist/toetsenist George Duke is op 67-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Los Angeles overleden. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Duke werkte met vele grote artiesten, onder wie Frank Zappa, Miles Davis, Stanley Clarke, George Clinton en Anita Baker. Zijn eigen muziek werd ook vaak gebruikt als sample door andere artiesten.

Duke werd in 1969 bekend met het album The Jean-Luc Ponty Experience with the George Duke Trio. Hij speelde samen met Al Jarreau in de Half Note Club in San Francisco.

Frank Zappa

In Los Angeles kwam Duke in contact met Frank Zappa. Hij speelde vervolgens twee jaar in zijn band en is te horen op verschillende Zappa-platen.

Eind jaren 70 werkte George Duke als muziekproducent met de Braziliaanse instrumentalist Raoul de Souza, zangeres Dee Dee Bridgewater en vele anderen. Ook had hij de muzikale leiding van verschillende tv-specials, zoals de Soul Train Music Awards en NBC's Sunday Night Show.

DreamWeaver

Duke speelde onder meer in 2009 en 2010 op North Sea Jazz en trad op met het Metropole Orkest.

Pas geleden kwam zijn laatste album DreamWeaver uit, een hommage aan zijn vrouw Corine die een jaar geleden aan kanker overleed.

STER Reclame