NOS NieuwsAangepast

Zeldzaam: python wurgt jongetjes

Een python heeft in Canada twee broertjes gedood. De jongens van 5 en 7 lagen te slapen toen de slang hen wurgde, zegt de politie. Ze logeerden bij een vriendje, die in een andere kamer sliep. Hij bleef ongedeerd.

De slang is ontsnapt uit een dierenwinkel in Campbellton. Vermoedelijk kwam hij via het ventilatiesysteem terecht in de kamer van de twee jongens. Het dier is intussen gevangen. Er wordt nog onderzocht hoe hij uit de dierenwinkel heeft kunnen ontsnappen.

Slangenexperts zeggen dat het maar zelden gebeurt dat een python een mens dood: mensen staan namelijk helemaal niet op het menu van slangen.

"Ongelukkige samenloop"

Walter Getreuer, directeur van reptielenopvang Serpo, plaatst dan ook vraagtekens bij het verhaal uit Canada: "Pythons wurgen hun prooi om te eten. Het is zeer onnatuurlijk om twee prooien te doden. Het is voor hen normaler om eerst één prooi te doden, op te eten en vervolgens, als hij nog honger heeft, een tweede."

Getreuer vermoedt dat de dood van de kinderen een ongelukkige samenloop van omstandigheden is geweest: "Het kan zijn dat de kinderen speelden met een konijn of een hamster, waardoor ze voor de slang roken als een prooi." Ook kan het zijn dat de slang zich heeft geprobeerd te verdedigen.

De lichamen van de jongens worden nog onderzocht. Daarna kan er meer gezegd worden over wat er precies is gebeurd.

Door: Anna

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl