NOS NieuwsAangepast

Roemenen slaan toe bij Gay Pride

Een bende Roemeense zakkenrollers heeft toegeslagen op de Gay Pride. Honderden bezoekers van de jaarlijkse Canal Parade zijn beroofd van hun smartphone of portemonnee.

In de aanloop naar het homofestival en tijdens de botenparade arresteerde de Amsterdamse politie 43 zakkenrollers, 41 Roemenen en 2 Polen. De zakkenrollers gaan georganiseerd op pad, zegt de politie.

"Ze mengen zich onder de menigte, de een duwt, de ander trekt, en in de onrust die ontstaat slaan zij hun slag. We hebben inmiddels al heel veel aangiften binnen", aldus een politiewoordvoerder. De politie Amsterdam ging de afgelopen dagen met een speciaal team op pad. Ze mengden zich, in burger, onder het publiek en konden zo de daders betrappen.

Onopvallend

Half juni werden op het Indian Summer Festival in recreatiegebied Geestmerambacht nog 240 mobiele telefoons gestolen. Ook toen waren de meesten van de negen verdachten van Roemeense afkomst.

De politie zegt dat het de daders vaak lukt hun slag te slaan, omdat ze zich onopvallend kleden en zo in de mensenmassa opgaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl