Kwakman: competitievervalsing

Aangepast

NAC Breda-verdediger Kees Kwakman was na afloop van het eredivisieduel met SC Cambuur in Leeuwarden (0-0) niet te spreken over het kunstgras van de Friese club. "Je reinste competitievervalsing", aldus de verdediger van NAC tegen de NOS.

"Dramatisch om met 26 graden op zo'n droog veld te voetballen", vervolgt Kwakman. "Dat was een nadeel voor ons. De bal stuiterde iedere kant op. Het was verschrikkelijk voetballen."

"Net zo nadelig als duels in de voorbereiding tegen amateurclubs met veel te hoog gras. De statistieken wijzen uit dat clubs met kunstgras thuis veel punten pakken. We hebben er de afgelopen week niet op getraind. Dan krijg je weer zo'n overgang."

"Wen er maar aan"

Trainer Dwight Lodeweges van Cambuur hoorde de klacht van Kwakman met verbazing aan. "Echt waar?", aldus Lodeweges. "Onze jongens vonden het gras in de voorbereiding juist heel goed. Voor kunstgras is het perfect."

"Nu was het nog heet, maar zeker als het wat koeler en natter wordt, hebben we een goed veld. Ook PEC en Heracles hebben kunstgras, dus wen er maar aan, zou ik zeggen."

STER Reclame