NOS NieuwsAangepast

Toch geen gewapende leraren op school VS

Leraren en andere medewerkers op school bewapenen, mooi niet dus. De rechtbank stak een stokje voor dat plan van een school in de Amerikaanse staat Arkansas. De school is volgens de rechter niet een instelling die het recht heeft het personeel te bewapenen.

De school baseerde hun beveiligingsplan op een wet in Arkansas die toestaat dat bewakers op school een wapen dragen. Maar omdat ze geen geld hebben om bewakers in te huren, besloten ze hun eigen personeel, waaronder leraren, op te leiden tot bewaker.

An Arkansas school district is arming volunteer teachers and staff with handguns http://t.co/wLFSPOF3fl pic.twitter.com/G2MRgCkarN Crash MacDuff??? (@RxMacDuff) July 31, 2013

Leraar is geen bewaker

En dat mag dus niet zomaar. Volgens de rechter kunnen leraren niet ook bewakers zijn, en is het juridisch niet mogelijk om de school te beschouwen als een bewakingsbedrijf. Kortom: de leerlingen hoeven niet bang te zijn dat de leraar een wapen uit z'n holster trekt als ze niet op zitten te letten.

David Hopkins, directeur van de school, heeft inmiddels gereageerd bij NBC News. Hij zei dat ze niet van plan zijn om wetten te overtreden, en dat dit dus flink roet in het eten gooit.

Newtown

Na de schietpartij in Newtown vond de NRA al dat het plaatsen van bewakers de beste beveiliging was tegen gekken met een geweer: "The best thing against a bad guy with a gun, is a good guy with a gun."

Toch schrokken zelfs scholen in de meest conservatieve staten terug om bewakers op scholen te plaatsen. Leraren waren er op tegen en verzekeraars waarschuwden voor hogere premies.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl