NOS NieuwsAangepast

Acht jaar geëist voor mishandeling

Tegen twee mannen die vorig jaar september een 51-jarige man in Nijmegen mishandelden, is acht jaar cel geëist. Volgens het Openbaar Ministerie hebben de 21-jarige man uit Nijmegen en de 23-jarige man uit Westervoort het dakloze slachtoffer zo zwaar toegetakeld dat er sprake is van een poging tot moord.

Uit onderzoek is gebleken dat de verdachten in de nacht van 14 op 15 september, met tussenpozen, tot vier keer toe tegen het hoofd, de nek en het lichaam van de man hebben geschopt. Pas toen de man bewegingsloos op de Oranjesingel in Nijmegen bleef liggen, stopten zij hier mee. De verdachten lieten de man op straat achter met rug- en schedelletsel.

Onder invloed

Volgens de officier van justitie hebben de verdachten op meerdere momenten een aantal minuten gehad om zich te kunnen bezinnen. Omdat ze niet zijn gestopt, namen ze bewust het risico dat het slachtoffer zou kunnen overlijden. Daarom vindt het OM dat er sprake is van poging tot moord. De twee mannen waren onder invloed van drank en drugs.

Uit het onderzoek is niet gebleken waarom de verdachten de man aanvielen. Wel is bekend dat er eerder die avond een confrontatie is geweest. De twee verdachten en het slachtoffer kunnen zich niet meer herinneren waar dat over ging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl