NOS NieuwsAangepast

Rowling schikt met 'lek' pseudoniem

De Britse schrijfster J.K. Rowling heeft een donatie aangenomen van advocatenkantoor Russells Solicitors, dat heeft onthuld dat zij achter het pseudoniem Robert Galbraith zit. Het bedrag zal worden geschonken aan een liefdadigheidsorganisatie voor militairen.

Rowling, de schrijfster van de kinderboekenserie Harry Potter, had onder de naam Robert Galbraith de thriller Koekoeksjong geschreven. Toen het advocatenkantoor naar buiten bracht dat zij erachter zat, waren er volgens haar 8.500 Engelstalige exemplaren verkocht.

"Robert deed het beter dan we hadden verwacht", zei zij. Ze voegde eraan toe dat ze de ware identiteit van de auteur nog even geheim had willen houden om te zien wat het boek verder zou doen.

Bestseller

Sinds het advocatenkantoor heeft gelekt dat de succesvolle Rowling Koekoeksjong heeft geschreven, staat het boek in de Britse bestsellerslijst en verschijnt de ene na de andere vertaling.

Er is volop gespeculeerd dat Rowling zelf heeft gelekt dat zij de thriller heeft geschreven om de verkoopcijfers op te krikken, maar het advocatenkantoor heeft bekend dat het onzorgvuldig met de informatie is omgesprongen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl