NOS NieuwsAangepast

Bezetters Sensire beëindigen actie

De actie van een kleine honderd bezetters van het hoofdkantoor van de Achterhoekse zorgorganisatie Sensire is rond middernacht beëindigd. Ze waren van plan in de hal van het kantoor in Varsseveld te blijven slapen.

Ook wilden ze nog het gesprek aangaan met de directie, maar die bleek het pand inmiddels verlaten te hebben.

Asscher

Abvakbo FNV zegt dat er een gesprek staat gepland met minister Asscher van Sociale Zaken over een oplossing voor de problemen die spelen bij Sensire.

De woordvoerder van de minister spreekt dat tegen en zegt dat er helemaal geen contact is geweest, laat staan dat er een afspraak is gemaakt. Die uitspraak leidde weer tot verbazing bij de FNV.

Ontslag

De groep bezette in de middag het kantoor uit protest tegen het aangekondigde ontslag van alle thuishulpen van de organisatie.

In mei besloot de raad van bestuur van Sensire om met ingang van 1 januari volgend jaar alle 800 vaste medewerkers en 300 tijdelijke thuishulpen te ontslaan. Reden is de onzekerheid over de vraag naar thuishulp in het nieuwe jaar. Gemeenten kunnen vanwege nieuwe dreigende bezuinigingen nog geen contracten afsluiten met zorgorganisaties.

Actie

Abvakabo FNV zegt dat Sensire met het massaontslag "al enorm vroeg voorsorteert op de plannen van het kabinet". De bond wil dat het bedrijf de ontslagprocedure opschort in afwachting van gemeentelijke besluiten over de thuiszorg.

Een woordvoerder van Sensire zegt dat het bedrijf begrip heeft voor de actie. Er is vanmiddag gesproken met de bezetters, al was dat moeilijk omdat ze erdoorheen joelden en zongen. Toezeggingen zijn niet gedaan. Het bedrijf heeft de boze medewerkers uitgelegd dat het besluit is genomen omwille van de continuïteit van Sensire, zegt de woordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl