NOS NieuwsAangepast

"Mannen betalen niet meer voor seks"

Een bezoekje aan de hoeren wordt door de crisis steeds goedkoper. Was jarenlang de prijs van 50 euro de norm, kan je nu voor een tientje al aan je trekken komen, meldt het AD. Organisaties die met prostituees werken, bevestigen dat beeld.

Metje Blaak, bekend van De Rode Draad en nu ombudsvrouw voor sekswerkers meent dat die prijs overdreven laag is. "Maar de prijs daalt wel echt. En dat heeft alles met de crisis te maken".

Volgens Blaak helpt het ook niet dat het nu vakantie is: "Mannen zijn met vrouw en kinderen op vakantie en daardoor neemt de vraag sowieso wat af."

Second Love: niet alleen de crisis

"Mannen betalen niet meer voor seks", zegt Blaak. "Doordat vrouwen steeds vrijer zijn en zich via websites en seksfeesten gewoon aanbieden is het vaak ook niet meer nodig. Mannen en vrouwen kunnen als ze zin hebben terecht op sites als Second Love. Ook websites die seks in ruil voor klusjes aanbieden, zijn populair bij voormalige klanten."

Dat het niet alleen de crisis is, bevestigen hulporganisaties en de politie in Den Haag. Concurrentie tussen de vrouwen speelt een rol, maar ook massagesalons met een 'happy ending' maken het moeilijker.

Volgens Blaak is hier niet echt meer iets tegen te doen. "De prostitutie verandert de laatste tijd enorm. Dat komt ook door de maatregelen in Utrecht. Er staan ineens allemaal vrouwen op straat die hun bron van inkomsten kwijt zijn en er alles aan doen om aan een raam te komen. Zij kunnen natuurlijk prijsafspraken maken, maar ondertussen zijn deze vrouwen ook keihard elkaars concurrent. Dus dat de prijs nu zo laag ligt verbaast mij niks."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl