NOS NieuwsAangepast

Carlos Slim zegt deal met KPN op

América Móvil, het bedrijf van de Mexicaanse telecom-magnaat Carlos Slim, heeft een samenwerkingsovereenkomst met KPN opgezegd. Slim bezit bijna 30 procent van de aandelen KPN. In februari gingen KPN en Slim een overeenkomst aan, waarin onder meer werd afgesproken dat Slim zijn belang in KPN niet verder zou uitbreiden.

KPN zegt in een persbericht dat América Móvil door het opzeggen van de deal weer meer dan 30 procent van de aandelen mag verwerven. Of het Mexicaanse bedrijf dat ook van plan is, is onduidelijk. In elk geval heeft América Móvil nu de handen vrij.

In de overeenkomst was verder geregeld dat KPN en América Móvil zouden gaan bekijken of ze konden samenwerken op het gebied van inkoop en internationaal telefonieverkeer om kosten te besparen. Ook zouden de Mexicanen KPN gaan adviseren over de bedrijfsvoering.

Lucratieve markt

Vorige week kondigde KPN aan zijn Duitse dochterbedrijf E-Plus te verkopen aan het Spaanse Telefónica. Die deal was naar verluidt voor Slim de reden om de samenwerkingsovereenkomst op te zeggen.

Door de verkoop van E-Plus kan América Móvil twee kanten op. Slim kan het belang in KPN vergroten omdat KPN 8,1 miljard euro krijgt voor E-Plus. Het bedrijf is weliswaar kleiner maar het staat er financieel een stuk gezonder voor. Maar Slim kan ook besluiten het belang zo te houden of zelfs af te bouwen omdat KPN de lucratieve Duitse markt verlaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl