NOS NieuwsAangepast

Man lacht om Facebook-foto's, moeder niet

Je bent ze vast al tegengekomen op je Facebook-timeline: foto's waarin volslagen onbekenden belachelijk worden gemaakt. Om hun kleding, uiterlijk of wat dan ook. En die foto's worden vervolgens flink gedeeld, met slechts een enkeling die zegt het niet zo grappig te vinden.

Want niet iedereen lacht om deze vorm van cyberpesten. Ook de moeder van een Australiër niet. Hij maakte foto's in zijn sportschool in Queensland en zette zijn medesporters te kakken op Facebook, met de kop Awkward Kunts at YOUR Local Gym.

Maar dat vragen om reacties en shares heeft een nadeel: je kan iemand tegenkomen die actie onderneemt. Het keerde zich dus tegen de man toen iemand een screenshot op 4chan en Reddit zette.

Verklikt

Het internet zocht wraak - en al snel had iemand het telefoonnummer van z'n moeder gevonden en verklikte de grappenmaker. Z'n moeder belde vervolgens z'n sportschool en daar hoeft hij nu niet meer te komen, bij de hele keten niet trouwens. "De eigenaar noemde me een 'piece of shit'", zei de fotograaf op Facebook. Dat zie je op deze screenshot, met zijn antwoorden in rood.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl