In de buurt van verschillende buitenlandse ambassades in de Libische hoofdstad Tripoli is vanmiddag een aanslag gepleegd met een raketwerper. Er zijn geen meldingen van slachtoffers.

De explosie vond plaats in de 'gouden mijl' van Tripoli, een straat met luxe hotels, ambassades en kantoren van buitenlandse bedrijven. De ontploffing was dicht bij een gebouw waarin de ambassades van het Verenigd Koninkrijk en Canada huizen, en een hotel waarin de Libische premier een appartement heeft. Het is nog niet bekend wat het doelwit van de aanslag was.

Een ooggetuige vertelde persbureau Reuters: "Ik zag een explosie en toen ik naar buiten keek zag ik een auto branden." De auto vatte vlam nadat er vanuit het voertuig een raket afgeschoten werd.

Aanslagen

In Libië werden het afgelopen jaar verschillende aanslagen gepleegd op ambassades. In april ontplofte een bom bij de Franse ambassade in Tripoli. In september vorig jaar werd het consulaat van de Verenigde Staten in Benghazi aangevallen. Daarbij kwamen vier Amerikanen om het leven.

STER reclame