NOS NieuwsAangepast

Steun voor Utrechtse prostituees

De prostituees van het Utrechtse Zandpad, die begin deze maand aankondigden een eigen coöperatie te willen oprichten, krijgen daarbij hulp van de gemeente Utrecht. Burgemeester Wolfsen heeft een bedrijf opdracht gegeven om de coöperatie op te zetten.

Zo'n 200 Utrechtse prostituees verliezen deze week hun baan, als de prostitutieboten aan het Zandpad worden gesloten. De gemeente Utrecht trok de vergunningen van de huidige exploitanten in na signalen van mensenhandel en gebrekkig toezicht.

De prostituees vatten daarna het plan om de ramen zelf uit te baten. Een gemeentewoordvoerster noemt de steun "een stimulans om dat te laten lukken".

Kort geding

De gemeente heeft vandaag afspraken gemaakt met de Ondernemerscoöperatie, het bedrijf dat de prostituees gaat helpen. Zo'n dertig vrouwen hebben zich aangemeld voor de nieuwe coöperatie. Ook een beveiligingsbedrijf heeft zich aangemeld als nieuwe exploitant.

Het is de vraag of de laatste prostitutieboten daadwerkelijk donderdag hun deuren sluiten. Raamexploitant Wegra heeft een kort geding aangespannen om sluiting te voorkomen. Die zaak wordt woensdag behandeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl