NOS NieuwsAangepast

Raamexploitant Utrecht naar rechter

De Utrechtse raamexploitant Wegra heeft een kort geding aangespannen tegen de gemeente Utrecht. De rechtbank in Utrecht bevestigt dat de zaak woensdag dient. De exploitant wil voorkomen dat zijn ramen een dag later dicht moeten. Het gaat om de laatste ramen die nog open zijn aan het Zandpad en de Hardebollenstraat.

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht heeft de vergunning van de raamexploitant ingetrokken op verdenking van betrokkenheid bij mensenhandel. Zo'n tweehonderd prostituees verliezen daarmee hun werkplek in Utrecht.

Seksboten

Er wordt gewerkt aan een oplossing voor het sluiten van de seksboten en -ramen in Utrecht. Een beveiligingsbedrijf heeft een exploitatievergunning aangevraagd bij de gemeente en de prostituees van het Zandpad hebben plannen om een coöperatie te beginnen.

De vergunningaanvraag van beide initiatieven zijn niet voor komende donderdag klaar. De prostituees hebben de gemeente gevraagd om een tijdelijke oplossing. Tot nu toe is die er nog niet. De kans bestaat dus dat de rosse buurten in de stad voor maanden dichtgaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl