NOS NieuwsAangepast

WhatsAppen Vierdaagse soms traag

Wandelaars die meedoen aan de Vierdaagse van Nijmegen, moeten soms wachten voordat ze foto's kunnen versturen, Facebooken of WhatsAppen.

De providers hebben extra maatregelen genomen om verstoppingen in het dataverkeer zoveel mogelijk te voorkomen. Ze hebben bijvoorbeeld extra masten langs de route en bij de finish geplaatst. Toch kan volgens KPN, T-Mobile en Vodafone nooit helemaal worden voorkomen dat het telefoon- en dataverkeer vastloopt.

Als tienduizenden mensen vanaf dezelfde plaats tegelijk hun telefoon gebruiken, is de kans op een verstopping groot, zeggen de providers. Bellen krijgt voorrang boven het versturen van bijvoorbeeld foto's. "Als iemand bijvoorbeeld 112 wil bellen, moet dat meteen kunnen", legt KPN uit.

Oudere deelnemers

Volgens T-Mobile worden er bij de Vierdaagse meer sms'jes verstuurd dan tijdens andere grote evenementen. Dat zou komen door het relatief grote aantal oudere deelnemers.

De tocht ging vandaag naar Wijchen en Beuningen. Het was volgens de Vierdaagse de zwaarste dag, met de meeste uitvallers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl