NOS SportAangepast

Ook Powell, Carter en Simpson betrapt

De Jamaicaan Asafa Powell, voormalig houder van het wereldrecord op de 100 meter, is betrapt op het gebruik van doping.

De dertigjarige topsprinter heeft onlangs positief getest tijdens de nationale kampioenschappen, die tevens dienden als kwalificatiewedstrijd voor het aankomende WK in Moskou.

Powell liep in 2007 een tijd van 9,74. Nadat zijn landgenoot Usain Bolt het record al scherper had gesteld, kwam Powell in 2008 tot een persoonlijk record van 9,72, waarmee hij vierde staat op de wereldranglijst aller tijden.

Powell niet de enige

Naast Powell zijn nog vier Jamaicaanse atleten betrapt, onder wie Nesta Carter en zijn vrouwelijke collega Sherone Simpson.

Carter, gouden medaillewinnaar op de Spelen van 2008 en 2012 (4x100 meter estafette), won zaterdagavond nog de 100 meter tijdens de IAAF Challenge in Madrid.

Simpson maakte deel uit van de Jamaicaanse sprintploeg die goud won op de Olympische Spelen van 2004 en zilver in 2012.

De andere namen zijn nog niet officieel bekendgemaakt.

Oxilofrine

Zowel Powell als Simpson zei positief te hebben getest op oxilofrine, een aan efedrine verwant stimulerend middel.

Campbell-Brown

Vorige maand werd sprintster Veronica Campbell-Brown voorlopig geschorst naar aanleiding van een positieve dopingtest in mei. De 31-jarige Jamaicaanse is in het bezit van drie gouden olympische medailles en twee gouden WK-plakken.

Ook Gay betrapt

Eerder op de dag werd al bekend dat de Amerikaanse topsprinter Tyson Gay tijdens een controle in mei ook betrapt is op het gebruik van doping. De Amerikaanse topsprinter heeft zich teruggetrokken voor de WK in augustus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl