NOS NieuwsAangepast

Rusland sluit boek-Storimans

Rusland doet geen verder onderzoek naar de dood van RTL-cameraman Stan Storimans. De Russische autoriteiten hebben Nederland laten weten het boek te sluiten, bevestigt een woordvoerder van minister Timmermans naar aanleiding van een bericht van RTL Nieuws.

Storimans kwam in 2008 om het leven tijdens de oorlog tussen Rusland en Georgië. Nederlandse onderzoekers concludeerden dat hij het slachtoffer werd van een Russisch bombardement, maar volgens Rusland is daarvoor geen bewijs.

Onderzoek

Een paar jaar geleden beloofde president Medvedev een onderzoek. Daarvan werd sindsdien echter weinig vernomen. Toen Medvedevs opvolger Poetin afgelopen voorjaar in Nederland was, herinnerde premier Rutte hem aan de kwestie. Poetin beloofde navraag te doen.

Nederland hoopt nu dat het Europees Hof voor de Rechten van de Mens duidelijkheid zal scheppen. Daar loopt een zaak tegen Rusland die is aangespannen door onder anderen Storimans' weduwe en zijn collega Jeroen Akkermans. Minister Timmermans steunt die zaak, zegt zijn woordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl