NOS NieuwsAangepast

Burgemeester Athene aangevallen

De burgemeester van Athene is gisteravond lichtgewond geraakt toen hij werd aangevallen door tientallen leden van een ambtenarenbond. Die stonden hem na een vergadering op te wachten. Toen Kaminis naar buiten kwam, werd hij belaagd en werden er klappen uitgedeeld.

Ook de chauffeur van de burgemeester werd aangevallen, maar hij bleef ongedeerd. Zijn auto raakte wel beschadigd. Kaminis is behandeld in een ziekenhuis.

Nieuwe lening

Kaminis sprak met andere Griekse gemeentebestuurders over bezuinigingen op het ambtenarenapparaat. De komende maanden worden duizenden gemeenteambtenaren overgeplaatst of ontslagen. Dat was een voorwaarde voor nieuwe leningen van het IMF, de EU en de Europese Centrale Bank. De ministers van Financiën van de eurozone beslissen vanmiddag of Griekenland een nieuwe lening van 8 miljard euro krijgt.

Voorzitter Balasopoulos van de ambtenarenbond POE-OTE heeft het incident met Kaminis veroordeeld en noemt de betrokken leden fascisten. Hij ontkent dat hij heeft aangezet tot het belagen van de burgemeester.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl