NOS WielrennenAangepast

Mollema vierde, Ten Dam vijfde

Bauke Mollema kon in de eerste echte test in het hooggebergte met de besten mee en maakte indruk met zijn vierde plaats in de etappe (op 1.10 van ritwinnaar Froome) èn het klassement.

"Dit geeft een superfijn gevoel", zei de Belkin-kopman na afloop. "Ik probeerde me zo lang mogelijk in te houden. Omdat je weet dat aanvallers gaan ontploffen, raapten we de een na de ander op. Daar krijg je pas echt moraal van."

Mollema reed in de slotfase naar zijn indrukwekkend sterk rijdende ploegmaat Laurens ten Dam toe en samen reden ze naar voren toe. "Laurens was echt supergoed. We hebben in de finale nog even kop over kop gereden. Ik voelde me al langer goed en ben superblij dat dat er in de eerste bergrit uitkomt."

Ten Dam was in de etappe lang de beste Nederlander, maar net voor de finish op Ax 3 Domaines werd hij nog ingehaald door ploegmaat Bauke Mollema.

"Mooi om Contador te lossen"

"Ik zag hem terugkomen en heb even op hem gewacht. Toen snoepte hij me ook nog de vierde plaats af", zei Ten Dam met een lachje."Ik heb wel een fout gemaakt door het wiel van Rodriguez te kiezen, toen die moest passen. Maar mooi was het wel om Contador achter me te laten. Best leuk om hem nou eens te lossen."

"Hoe dan ook, ik voel me goed. Eigenlijk heb ik me de hele week rustig gehouden, me ingehouden, tot vandaag. Misschien zit er wel meer in, maar Joop (Zoetemelk) zou zeggen: Parijs is nog ver....."

Robert Gesink, die dit jaar in de Tour niet als kopman fungeert, toonde zich na afloop onder de indruk van de prestatie van zijn ploeggenoten. Bauke Mollema werd vierde en Laurens ten Dam vijfde, terwijl hij zelf 37ste werd op 7.50.

Gesink: dit belooft wat

"Dit belooft wat moois voor de rest van de Tour. Het ziet er echt goed uit", zei Gesink, die zonder morren zijn rol op het tweede plan van Belkin accepteerde.

Gesink was ook over zijn eigen optreden goed te spreken. Hij ging in de aanval op de Pailhères, maar werd al snel weer ingelopen."Daarna reed ik in een strak tempo door en dat ging goed. Op Corsica haalde ik niet eens de beste 90, dus met die verbetering ben ik best wel blij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl