Mohamed Morsi is niet langer president van Egypte. Legerchef Sisi zei dat rond half tien vanavond in een verklaring op de staatstelevisie. De grondwet is opgeschort. Waar Morsi is, is niet duidelijk. Hij zou naar een onbekende locatie zijn gebracht.

De voorzitter van het Constitutioneel Hof neemt de functie van Morsi tijdelijk over en er komt een tijdelijke regering van technocraten tot er nieuwe verkiezingen komen. Oppositieleider El-Baradei leidt de interim-regering. De vice-premier wordt een Koptische christen.

Op het Tahrir-plein barstte een feest los, waarbij vuurwerk werd afgestoken.

Militaire voertuigen

Aanhangers van Morsi en de Moslimbroederschap staan op een ander plein in Caïro, dat omringd is door militaire voertuigen. Ze roepen leuzen tegen legerleider Sisi. Het leger zou proberen te voorkomen dat aanhangers en tegenstanders van Morsi elkaar treffen.

Eerder op de avond plaatsten militairen rollen prikkeldraad en andere versperringen bij het presidentiële kantoor waar Morsi al de hele dag verblijft. Het leger heeft Morsi en prominente leden van de Moslimbroederschap een reisverbod opgelegd.

STER reclame