NOS NieuwsAangepast

Wilders: samenwerken met anderen

PVV-leider Wilders wil met veel andere partijen die kritisch zijn over Europa samenwerken bij de Europese verkiezingen van volgend jaar. Het was al bekend dat hij gesproken heeft met het Belgische Vlaams Belang en het Front National in Frankrijk, maar hij heeft ook gepraat met de Zweedse Democraten en hij gaat dat nog doen met de Lega Nord in Italië.

Politieke aardverschuiving

Volgens hem zijn dat partijen die op veel onderdelen hetzelfde denken over Europa. Wilders verwacht een "politieke aardverschuiving" en vindt het een goed moment om nu samen te werken.

Op de vraag waarom hij niet eerder toenadering heeft gezocht tot bijvoorbeeld het Front National en of het Vlaams Belang, antwoordde Wilders dat hij bang was voor wat de pers en de kiezers daarvan zouden vinden. Velen hebben kritiek op die partijen, omdat ze op sommige onderdelen zeer omstreden standpunten hebben.

Gijzelen

"Maar we laten ons nu niet meer gijzelen door journalisten of andere politici; als we veel gemeenschappelijk hebben, werken we samen; als we dat niet hebben, doen we dat niet," aldus Wilders.

Hij wijst de kritiek van bijvoorbeeld het Haagse PVV-raadslid Ter Linden op de samenwerking met het Vlaams Belang van de hand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl