NOS NieuwsAangepast

33 mln aan bonussen bij Robeco

De Rabobank betaalt de top van vermogensbeheerder Robeco 33 miljoen euro aan bonussen wegens de overname van het bedrijf door een Japanse investeringsmaatschappij. Dat blijkt uit een brief van De Nederlandsche Bank die in handen is van RTL Nieuws.

In die brief zegt DNB dat de bonus in principe in strijd is met de Regeling beheerst beloningsbeleid omdat het om een gegarandeerde bonus gaat. DNB geeft toch toestemming "in dit bijzondere geval", vanwege "de noodzaak om medewerkers die cruciaal zijn voor de continuïteit van de bedrijfsvoering te behouden".

Dijsselbloem niet gelukkig

Minister Dijsselbloem is niet gelukkig met de gang van zaken. "Toestemming voor zo'n groot bedrag, in strijd met de regels is onverstandig," zei hij bij RTL Z. Volgens hem gaat de bonus ook in tegen de tijdgeest, waar zeer kritisch wordt gekeken naar de financiële sector.

Het gaat om 53 medewerkers die gezamenlijk 33 miljoen euro krijgen. De Rabobank zegt in een reactie dat het om aanblijfpremies gaat, die gebruikelijk zijn als een bedrijf wordt overgenomen. "Wij willen dat het overnameproces goed verloopt en dat het hogere management gedurende deze periode bij Robeco blijft om de overname in goede banen te leiden," aldus een woordvoerder.

Gisteren meldde de Rabobank dat de verkoop van Robeco aan het Japanse Orix is afgerond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl