Klanten van ING die een nieuwe bankpas hebben, kunnen problemen ondervinden bij het in- en uitchecken voor het openbaar vervoer. Als zij zowel hun bankpas als hun ov-chipkaart in hun portemonnee hebben zitten en de portemonnee voor het ov-poortje houden, kan het zijn dat in- en uitchecken niet lukt.

Met de nieuwe bankpas van ING kunnen mensen betalen zonder de pas in een apparaat te hoeven stoppen. Ze kunnen de pas tegen een apparaat aanhouden en zo afrekenen. Maar niet alleen betaalautomaten gebruiken die techniek, ook ov-chipkaartpoortjes maken er gebruik van.

Dubbele betalingen

Trans Link Systems, de maker van de ov-chipkaart, zegt dat niemand bang hoeft te zijn voor dubbele betalingen of vreemde afschrijvingen. Het poortje herkent weliswaar de techniek van de bankpas, maar ziet ook dat het geen ov-chipkaart is.

Het bedrijf raadt mensen aan de ov-chipkaart bij het in- en uitchecken uit de portemonnee te halen. Vervoerder Syntus adviseert reizigers op de website hetzelfde.

ING Nederland sluit zich hierbij aan. De bank zegt dat het probleem zich ook bij passen van andere banken zal voordoen, zodra die dezelfde techniek gaan gebruiken.

STER reclame