Bondscoach Johan Lammerts heeft al dertien renners laten weten dat ze in september in actie mogen komen op de WK op de weg in het Italiaanse Florence.

Lieuwe Westra en Niki Terpstra rijden in elk geval de individuele tijdrit. Voor de wegwedstrijd zijn nu al Bauke Mollema, Robert Gesink, Laurens ten Dam, Pieter Weening en Wilco Kelderman zeker van een startbewijs.

Bij de dames rijden Ellen van Dijk en Loes Gunnewijk de tijdrit.

Marianne Vos verdedigt haar wereldtitel op de weg en weet zich nu al ondersteund door Van Dijk en Gunnewijk, Nederlands kampioene Lucinda Brand, Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten.

Extra goed voorbereiden

Lammerts wil met zijn vroege aanwijzing renners de gelegenheid geven zich extra goed voor te bereiden op de titelstrijd die van 22 tot en met 29 september in de Toscaanse stad wordt gehouden.

"De geselecteerden kunnen er rekening mee houden in hun programma", aldus Lammerts die de selecties vóór 2 september aanvult.

Bij de mannen mag Nederland op basis van de huidige landenranking met negen renners rijden. De wereldtitel van Vos leverde één extra startbewijs op zodat Lammerts acht vrouwen voor de wegwedstrijd mag selecteren.

STER reclame