De Koran en de Bijbel blijven waar ze zijn: in de Tweede Kamer. Kamerleden hebben een stokje gestoken voor het plan van voorzitter Van Miltenburg om een paar boeken uit de plenaire zaal te verwijderen. 't Werd er een rommeltje van, zei ze.

Op het bureau van de griffier staat een rijtje boeken, waaronder de heilige boeken van moslims en christenen. Van Miltenburg wilde die boeken weghalen, omdat voor haar alleen het Reglement van orde van de Kamer belangrijk is.

PVV

Een groot deel van de Kamerleden reageerde negatief op het idee van Van Miltenburg. Het leek er namelijk op of de voorzitter van de Kamer naar een voorstel van de PVV had geluisterd. Volgens die partij moest het boek maar weg, omdat het een gewelddadig, vrouwonvriendelijk en homohatend boek zou zijn.

Van Miltenburg was zich van geen kwaad bewust en zei dat haar voorstel niets met dat van de PVV te maken had. Omdat dat volgens veel partijen wel zo leek, trok ze het voorstel in. Het rijtje boeken blijft dus intact.

Van der Ham

Oud-Kamerlid Boris van der Ham vond vorig jaar ook al dat er iets mankeerde aan het leesvoer in de Tweede Kamer. Hij zag dat de Bijbel en Koran wel op het plankje stonden, maar weinig anders. Hij bood de Kamervoorzitter van toen, Gerdi Verbeet, een boek van Spinoza aan.

Door: Jurjen

STER reclame